Pengikut

Isnin, 20 Februari 2017

WALK IN JER

Saya akan keluar kawasan 23feb-7march ini semua pelanggan nak sebarang rawatan walk in jer yer,tak perlu wasap/sms saya terlebih dahulu.Ini kerana pada tarikh tersebut kebanyakan masa h/p saya akan OFF,harap maklum.

Jumaat, 17 Februari 2017

URUTAN 2MIN SEBELUM BEKAM

Urutan sebentar sebelum bekam agak penting supaya darah kotor banyak keluar ketika proses berbekam.

Selasa, 14 Februari 2017

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

Tarikh sunnah berbekam bulan ini jatuh pada 14feb/16feb/18feb yer,jom raih pahala berganda dengan berbekam.

Sabtu, 11 Februari 2017

ATASI KELESUAN DENGAN BEKAM

✔Stress tempat kerja dan memandu.
✔Stress kurang rehat/kurang tidur malam.
✔Otot dan urat bahu serta urat belikat yang tegang
✔Atasi stress minda dan stress otot anda dengan berbekam 10 titik di belakang badan anda.
✔Caj bekam rm5/cup.

Rasulullah saw pernah bersabda "Barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" Hadis riwayat ibnu majah

👍Sebarang pertanyaan/rawatan bekam wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Rabu, 8 Februari 2017

APA YANG KELUAR MASA BEKAM

✔Darah kotor yang berasid.
✔Gula berlebihan.
✔Kolestrol berlebihan.
✔Uric acid.
✔Angin.

CARILAH JURUBEKAM BERPENGALAMAN

Tahun ini genaplah 10 tahun iaitu sedari tahun 2007 kami membekam para pelanggan.

KENAPA BERBEKAM ?

Saya berbekam kerana ingin mengamalkan sunnah rasulullah saw.Dalam pengubatan bekam ada rahmat dan mukjizat kesembuhan.

Isnin, 6 Februari 2017

BERBEKAMLAH DENGAN ISTIQOMAH

✔Syor berbekam sebulan sekali ketika bulan penuh.

✔Rasulullah saw juga istiqomah berbekam sebulan sekali pada tanggal 17/19/21 hijriah.

✔Dapat merawat penyakit sedia ada dan mampu mencegah penyakit yang mendatang.

✔Istiqomah kunci kesembuhan bekam.

👍Rasulullah saw pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" riwayat ibnu majah

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sabtu, 4 Februari 2017

JANGAN MAKAN SEBELUM BEKAM

Pastikan anda jangan makan makanan berat/nasi sebelum berbekam untuk kesan kesihatan yang maksima.

Jumaat, 3 Februari 2017

URUT TRADISIONAL KELATE

✔Urutan dilakukan sebelah malam sahaja 8pm-10pm Isnin-Ahad (Jumaat OFF).

✔Kaedah urutan tradisional melayu.

✔Khidmat urut satu badan RM50/sesi,urut persediaan kahwin RM60/sesi dan urut masalah lelaki RM60/sesi.

👍Sebarang temujanji rawatan sila wasap
019 4114289 Abe qib
019 4114289 Abe qib
019 4114289 Abe qib

Khamis, 2 Februari 2017

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Berkhasiat dalam merawat penyakit sihir,migrain,rabun mata dan menguatkan daya ingatan.

✔Tidak perlu cukur.

✔RM10/cup bekam kepala.

👍Rasulullah SAW pernah bersabda "sesiapa yang berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" Hadis riwayat ibnu majah

👍Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Jumaat, 27 Januari 2017

BEKAM ADALAH GAYA HIDUP SIHAT

Berbekam sebulan sekali adalah satu gaya hidup sihat dimana kita boleh  mencegah pelbagai penyakit klinikal seperti darah tinggi,kencing manis, strok dan banyak lagi dimasa-masa hadapan.Kerana sifat rawatan bekam itu sendiri membuang darah kotor,melancarkan sistem aliran darah dan menaikkan sistem imun.

Rasulullah saw pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah swt" Hadis riwayat ibnu majah

Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 26 Januari 2017

Selasa, 24 Januari 2017

MUDAH SENDAWA DAN KENTUT LEPAS BEKAM

✔Selepas rawatan bekam insyaAllah badan kembali ringan/segar,serta anda juga mudah sendawa dan kentut.

✔Rasulullah SAW pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" Hadis riwayat Ibnu Majah

👍Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Ahad, 22 Januari 2017

URUTAN 5MIN SEBELUM BEKAM

Kaedah urutan 5min sebelum berbekam membantu pengeluaran darah kotor yang maksima.

TIDAK SYOR MAKAN BERAT SEBELUM BEKAM

Anda disyorkan jangan makan berat sebelum bekam,minum sudah memadai bagi memastikan manfaat bekam yang maksimum.

Rabu, 18 Januari 2017

PENDUDUK LANGIT PUN SURUH UMAT BUMI BERBEKAM

✔Dari Abdullah bin Mas'ud berkata:
"Rasulullah SAW pernah menyampaikan sebuah hadis tentang malam dimana baginda Rasulullah SAW di isra'kan,bahawa baginda SAW melewati sejumlah malaikat melainkan mereka semua menyuruh baginda SAW dengan mengatakan "perintahkanlah umatmu untuk berBEKAM"

👍Caj bekam kami RM5/cup,sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

SAKIT KER BEKAM ???

✔Rasanya seperti digigit semut..tidak perlu khuatir dan takut untuk menjalani rawatan bekam..Kebaikan berbekam banyak khasiatnya.Kami menjanjikan perkhidmatan terbaik untuk anda.

👍Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 17 Januari 2017

KEBERSIHAN PENTING DALAM BERBEKAM

✔Cawan bekam perlulah dicuci dengan Dettol,kemudian spray dengan alcohol 95% sebelum dimasukkan kedalam UV Sterilizer 15min bagi proses basmi kuman.

✔Jarum bekam WAJIB pakai buang.

✔Bilik bekam mesti dalam pengudaraan tertutup dan pastikan disembur dengan Dettol Spray 3-4x sehari.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 dan caj bekam kami hanya RM5/cup.

Khamis, 12 Januari 2017

BEKAM ADALAH PENCEGAHAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Penyakit 3 serangkai sinonim dengan bangsa melayu awal 40an.

✔Berbekam sebulan sekali istoqomah sewaktu masih sihat.

✔Sifat rawatan bekam itu dengan sendirinya menurunkan kadar gula,toksin dan melancarkan sistem aliran darah.

✔Mengamalkan sunnah nabi.

✔Caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan/temujanji sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Rabu, 11 Januari 2017

HARGA BEKAM 2017

👍InsyaAllah masih RM5/cup yer tuan dan puan...

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

BEKAM BELAKANG ADALAH YANG PALING POPULAR

✔Ia popular kerana semua titik organ utama badan berada dibahagian belakang badan.

✔Ia juga dipanggil titik Meridian.

👍Caj bekam kami RM5/cup sebarang pertanyaan bekam wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Rabu, 4 Januari 2017

RAWAT KELESUAN DENGAN BERBEKAM

👍Rawatan bekam dibahagian belakang badan mampu mengurangkan ketegangan otot,mengeluarkan darah unsur toksin dan angin,insyaAllah badan kembali ringan dan cergas.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 3 Januari 2017

IMUN MENINGKAT SELEPAS BEKAM

Jika istiqomah berbekam insyaAllah sistem imun meningkat dari semasa ke semasa.

Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 lokasi di Shah Alam.

Khamis, 29 Disember 2016

CUCI CAWAN BEKAM DENGAN BETUL

Cuci dahulu dengan Dettol kemudian spray alcohol lalu masukkan dlm sterilizer 15min.

Selasa, 13 Disember 2016

BEKAM MENCEGAH PENYAKIT 3 SERANGKAI

BEKAM ADALAH PENCEGAHAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Penyakit 3 serangkai sinonim dengan bangsa melayu awal 40an.

✔Berbekam sebulan sekali istoqomah sewaktu masih sihat.

✔Sifat rawatan bekam itu dengan sendirinya menurunkan kadar gula,toksin dan melancarkan sistem aliran darah.

✔Mengamalkan sunnah nabi.

✔Caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan/temujanji sila wasap 019 3079883 lokasi sect 7 shah alam.

Sabtu, 3 Disember 2016

MENGAPA PERLU BEKAM ???

✔Sel darah manusia luput selepas 120 hari.
✔Mengurangkan unsur asid dalam darah akibat pemakanan ayam,daging dan juga seafood.
✔Memaksimakan sistem imun badan.
✔Merawat kelesuan badan.
✔Merawat pelbagai penyakit medik dan juga gangguan jin.
✔Mendapat pahala sunnah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 10 November 2016

JOM NAIKKAN SISTEM IMUN


Istiqomah berbekam sebulan sekali insyaAllah sistem imun kita ditahap maksima dan kita pun sukar dihinggapi penyakit.

Rabu, 9 November 2016

DULU LESU SEKARANG DAH CERGAS

😴Punca lesu..

✔Tidak pernah berbekam.
✔Toksin dalam badan tinggi.
✔Suka minum ais.
✔Kurang tidur.
✔Tidak bersukan.

.
.

😊Jom cergaskan badan..

✔Berbekam sebulan sekali.
✔Badan ringan kerana segala kotoran toksin dalam darah keluar.
✔Sistem saraf dan darah bergerak lancar.
✔Mencegah pelbagai penyakit medik yang berat seperti sakit jantung,darah tinggi,kencing manis,gout,strok dan banyak lagi.
✔Berbekam amalan sunnah yang beroleh pahala dan keberkatan.
✔Asbab bekam badan jadi sihat dan mudah beribadah.
.
.

👏Kebersihan alat bekam ???

✔Penggunaan jarum pakai buang.
✔Bilik pengudaraan yang tertutup.
✔Alatan bekam dibasuh dengan Dettol dan steril pula guna UV sterilizer.
.
.

👍Kos bekam ???

RM5/Cup
RM5/Cup
RM5/Cup

.
.

👍Jom walk in..

✔Pusat Terapi Syifa Sect 7 Shah Alam,Jln Plumbum Q7/Q, belakang Jakel sebaris SES Pesona.

✔11am - 10pm (6-8pm rehat).

✔Isnin - Ahad (Jumaat OFF)

✔Jurubekam lelaki dan wanita disediakan.

Khamis, 3 November 2016

PETUA MERAWAT GOUT

✔Ambil 7 ulas bawang putih tumbuk lumat.

✔Campurkan 7 sudu minyak tanah/kerosin gaul hingga sebati.

✔Bacakan fatehah 7x lalu tiup 10 saat.

✔Lumur tempat yang sakit gout 2jam sekali insyaAllah berkurangan sakitnya.

📞Sebarang rawatan bekam gout sila wasap

019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 1 November 2016

SYAMPU BIDARA PENAWAR SIHIR

✔Harga rm30/botol 250ml.

✔Sudah dibacakan ayat ruqyah dan dicampurkan pati daun bidara.

✔Khusus merawat pelbagai penyakit makhluk halus dengan kaedah mandian.

✔Poslaju terus kerumah anda seluruh Msia.

📞Sila sms/wasap Utz Zul 012 9181195 untuk order/pertanyaan.

Ahad, 30 Oktober 2016

BEKAM WANITA SHAH ALAM

✔Caj RM5/cup.
✔Lokasi sect 7 shah alam.
✔Temujanji wasap/sms Pn Nott 019 2852849.
✔Buka setiap hari jumaat OFF.

Khamis, 27 Oktober 2016

JANGAN SAMPAI JADI BLISTER..

✔Blister adalah kesan gelembung/lepuh pada kulit selepas berbekam.

✔Puncanya akibat terlalu kuat sedutan pam bekam dan terlalu lama cawan bekam dibiarkan.

✔Punca lain adalah faktor usia pesakit yang warga emas dan pesakit kencing manis bacaan tinggi.

Rabu, 26 Oktober 2016

KHASIAT BEKAM WAJAH

✔Merawat wajah kusam.
✔Merawat masalah resdung.
✔Merawat masalah jerawat.
✔Menaikkan seri wajah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 25 Oktober 2016

SUMBER MAKANAN KITA ADA RACUN ???

✔Nasi - Berasal dari tanaman padi yang disembur racun secara berkala untuk mengelakkan penyakit serta rumpai.

✔Buahan dan sayuran - Disembur racun rumpai secara berkala untuk elak penyakit serts rumpai.

✔Ayam - Disuntik hormon tumbesaran.

✔Ikan dan daging -  Dibubuh bahan pengawet tahan lama.

Memandangkan sumber makanan kita mengandungi unsur racun/kimia sebab tu anda disyorkan berbekam sebulan sekali demi mengurangkan unsur toksid dalam sistem darah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Ahad, 23 Oktober 2016

SAKIT KER BEKAM ???

Tak sakit mana pon macam rasa kena gigit semut jer...

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap 019 3079883

Khamis, 13 Oktober 2016

KHIDMAT BEKAM KERUMAH KL/SEL

👍Bagi kaum wanita,suami isteri,family atau vip yang inginkan rawatan bekam sunnah terus kerumah masing-masing sekitar KL/SEL,anda boleh hubungi saya yer..

👍Caj bekam RM5/cup dan transport charges percuma.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira

Ahad, 9 Oktober 2016