Pengikut

Khamis, 22 September 2016

BAHAYA PAIN KILLER

Kurangkan pergantungan pada ubat pain killer kerana ia boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Rabu, 21 September 2016

APA YANG KELUAR SEMASA BEKAM


✔Angin.
✔Darah unsur toksin/toksid.
✔Gula.
✔Kolestrol.
✔Pengeluaran antibodi yang maksima.
✔Unsur bisa gangguan jin.
✔Uric acid.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 19 September 2016

SEBAIKNYA SMS/WASAP

Sebarang pertanyaan/temujanji berkenaan rawatan sebaiknya anda WASAP/SMS ke 019 3079883,anda tidak digalakkan CALL dikhuatiri kami tak sempat pick up sebab sibuk tengah merawat pesakit.

Ahad, 18 September 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM

✔Bulan akan mengambang penuh minggu hadapan.
✔Darah akan bergejolak kuat,bila berbekam darah kotor akan keluar maksima.
✔Tarikh afdhal berbekam bulan ini jatuh pada hari isnin/rabu/jumaat minggu hadapan bersamaan 17/19/21 dzulhijah.
✔Jom raikan sunnah bekam dimana pahala berbekam pun dapat dan pahala tarikh afdhal pun dapat juga.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

ULASAN SAYA @ NEWS TV9

News @ tv9 8pm tadi,saya mengulas tentang kehilangan 6 buah batu nesan di kubur Pulau Meranti Puchong pada aidiladha lalu..

Jumaat, 9 September 2016

JOM BUAT HOME SPA BEKAM

✔Sediakan bilik.
✔Sediakan katil bekam serta trolley.
✔Sediakan set alat bekam dan UB sterilizer.
✔Penuhi dinding dengan poster berkaitan bekam.
✔Pasang kipas/aircond.
✔Mampu menjana pendapatan sampingan sehingga RM3K sebulan dengan kerja jurubekam sambilan.
✔Gunakan facebook sebagai alat pemasaran.
✔Perlu pelajari ilmu bekam terlebih dahulu dengan mentertai kursus bekam 4in1 kami 18/9/2016 bertempat di Pusat Terapi Syifa Section 7.

📞Sebarang pertanyaan kursus bekam sila wasap
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil

Rabu, 7 September 2016

BEKAM RAWAT MASALAH LUTUT

✔Jika anda mengalami masalah sakit lutut,sukar nak luruskan kaki,sakit bila berdiri lama dan sukar untuk melipatkan lutut ketika solat/duduk.

✔Petanda saraf lutut anda bermasalah.

✔Syor bekam sekitar lutut 2 minggu sekali insyaAllah sembuh.

✔Caj bekam kami hanya RM5/cup.

#bekam

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 6 September 2016

JANA PENDAPATAN RM3K SEBULAN JOM..

KURSUS BEKAM 4in1 18/9/2016 RM300
=================================

✔Diadakan di Pusat Terapi Syifa sect 7 Shah Alam.
✔Bermula 9pg-1.30thari (Ahad).
✔Antara modulnya kursus asas bekam,ruqyah merawat gangguan,amalan kerezkian dan kaedah pemasaran.
✔Barang-barang bekam,nota,sijil dan poster bekam diberikan percuma.
✔Teori dan praktikal.
✔Kaedah bekam sihir,asas titik meridian,titik overhaul,titik nabi,dan titik merawat 93 penyakit klinikal turut didedahkan.
✔InsyaAllah selesai kursus anda mampu melakukan kerja sambilan seperti Bekam Mobile kerumah ataupun Home Spa.
✔Mampu menjana pendapatan sampingan sehingga RM3K sebulan.

📞Sebarang pertanyaan/pendaftaran sila wasap
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil

Sabtu, 3 September 2016

CARA STERIL CAWAN BEKAM

✔ Cuci cawan bekam dengan dettol hand soap.
✔Rendam cawan bekam dengan larutan clorox.
✔Masukkan cawan bekam kedalam UV Sterilizer 15min.

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Tidak perlu cukur
✔Guna mesin khas
✔Tak perlu risaukan rambut lagi
✔RM10/cup

#bekam

📞Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 29 Ogos 2016

MAKLUMAN

31 ogos kami buka macam biasa.

Rabu, 24 Ogos 2016

KURSUS BEKAM AHAD INI

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 28/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

AHAD INI KAMI TUTUP SEHARI

Ahad 28hb ini kami tutup sehari kerana ada program Family Day @ PD,harap maklum.

Isnin, 22 Ogos 2016

BEKAM WANITA KERUMAH

------------------------------------------------
LADIES @ KL JOM BEKAM !!!
========================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk WANITA/SUAMI ISTERI/FAMILI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
.
.
---------------------------------
👍Khasiat Bekam👍
---------------------------------

✔Perubatan sunnah nabi
✔Membuang darah kotor yang ada undur toksid
✔Melembutkan saraf/otot yang tegang
✔Membuang angin
✔Meringankan badan
✔Menghindari dari penyakit berat seperti kencing manis,darah tinggi,jantung,stroke dan gout
✔Merawat penyakit gangguan jin/klinikal
✔Meningkatkan sistem imun
.
.
.
.
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------

👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.

.
.
.

📱Sebarang pertanyaan BEKAM sila SMS/WASAP Cik Sahira..

019 4512568
019 4512568
019 4512568

Jumaat, 12 Ogos 2016

GOUT LEGA SELEPAS BERBEKAM

✔Rawatan bekam dapat menurunkan secara beransur paras uric acid dibahagian kaki.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki di Pusat Terapi Syifa Shah Alam.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah

Khamis, 11 Ogos 2016

KAJIAN SAINTIK MEMBUKTIKAN BEKAM BERKESAN MERAWAT PENYAKIT

✔Menstabilkan tekanan darah tinggi jika berbekam ditengkuk dan kepala.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah

Isnin, 8 Ogos 2016

JOK KURSUS BEKAM TAMBAH INCOME

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 14/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

ELAKKAN MAKAN ORGAN DALAMAN

✔Elakkan makan organ dalaman binatang seperti hati dan paru.
✔Mengandungi unsur toksin yang tinggi.

Ahad, 7 Ogos 2016

KHIDMAT BEKAM KAWASAN SP KEDAH

----------------------------------------------
TUNGGU KAT RUMAH JER !!
=======================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk LELAKI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan sungai petani (SP)
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------
👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.
.
.
.
.
.
-------------------------------------------------------
👍Terhad sekitar Sungai Petani👍
-------------------------------------------------------

📱Sebarang pertanyaan BEKAM demi meningkatkan kualiti kesihatan anda,sila wasap 📞
017 4034940
017 4034940
017 4034940

Khamis, 4 Ogos 2016

HABBATUS SAUDA HERBA SUNNAH

Yakinlah dengan Habbatus Sauda kerana 'HABATUS SAUDA adalah penawar kepada segala penyakit kecuali maut.

- Habbatus sauda membantu MEMULIH dan merangsang TENAGA

Habbatus Sauda merangsang tenaga dan membantu memulihkan kepenatan dan semangat - Buku Ibnu Sina Canon of Medicines.

Dr. Ahmad El-Kadi  dan Dr. Usama Qandil  mendapati pengambilan 1 gram Habbatus Sauda sebanyak dua kali sehari mempunyai kesan peningkatan yang mengagumkan terhadap fungsi pertahanan badan. Penemuan ini dianggap penting untuk memungkinkan penggunaan Habbatus Sauda sebagai bahan peningkatan semulajadi badan untuk rawatan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit yang lain berkaitan kekurangan daya tahan badan.

Bagaimana habbatus sauda berfungsi ??

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatus sauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

2) Mengandungi hormon yang lengkap untuk menambah kecergasan mental, seksual dan pelbagai aktiviti.

3) Melancar semula perjalanan darah dan ini membantu ke arah penyembuhan semulajadi.

4) Kandungan nigellon yang terdapat didalamnya terbaik dan paling berkesan untuk merawat masalah kesukaran bernafas, lelah dan radang tengkorok.

5) Membantu menguat kembali fungsi-fungsi buah pinggang, hempedu, hati, jantung dan bahagian-bahgian lain dalam tubuh seperti sediakala. Oleh itu, insya-Allah ia boleh membantu pesakit kencing manis, gout, jantung dan sebagainya.

Berdasarkan kajian - BAGAIMANA HABBATUS SAUDA dapat membantu?

1. Nigellon adalah bahan aktif dalam habbatus sauda yang mempunyai sifat mengembangkan saluran pernafasan yang menyempit ( bronchodialator effect )
dan anti histamin yang baik untuk mengurangkan rembesan mukus paru-paru yang berlebihan dan bertindak mengurangkan keradangan.

2. Thymoquinone mempunyai sifat anti radang yang tinggi yang baik untuk meredakan serangan. Ianya juga bersifat anti oksida yang baik untuk membantu tubuh berfungsi dengan baik semasa serangan penyakit.

3. Sifat Habbatus Sauda yang bersifat anti bakteria dan anti virus membantu melindungi pesakit asma yang mengalami serangan dari kuman. Habbatus sauda berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda berupaya menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh sama ada ketika terlalu lemah atau keadaan­nya terlalu kuat.

Rabu, 27 Julai 2016

KURANGKAN URIC ACID DENGAN BERBEKAM


✅Kandungan uric acid yang tinggi menyebabkan penyakit gout pada kaki
✅Tidak bersukan
✅Banyak makan seafood,daging,kekacang,ikan sardin dan unsur MSG
✔Berbekam pada bahagian kaki 2minggu sekali insyaAllah sakit gout anda berkurangan dan kurang menyerang di masa-masa hadapan

KERJA BEKAM JANA PENDAPATAN

---------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
---------------------------------------

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
SOLUSI ??

✅Jimatkan perbelanjaan
✅Tambahkan pendapatan
.
.
👍BIZ SAMPINGAN👍

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
👏SERTAI KURSUS BEKAM 31/7/2016 AHAD👏

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan kursus sila wasap
010 5339160
010 5339160
010 5339160

Selasa, 26 Julai 2016

TUNGGU KAT UMAH JER !!!


✅Khidmat bekam terus kerumah anda
✅Untuk wanita/suami isteri/family
✅Caj rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL/SBN
✅Rawatan dijamin P&C
✅Semua peralatan bekam disteril
✅Jarum bekam pakai buang
✅Raikan sunnah bekam untuk badan kekal sihat
✅Transport charges percuma

📞Sebarang pertanyaan bekam wasap
019 4512568
019 4512568
019 4512568

Ahad, 24 Julai 2016

BEKAM JUGA MENSTABILKAN TEKANAN DARAH TINGGI


✔Disyorkan berbekam 2 minggu sekali secara konsisten bagi pengidap darah tinggi.
✔Mengambil herba sunnah Habatus Sawda setiap hari secara konsisten.
✔Caj bekam RM5/cup.
✔Perubatan sunnah nabi.

👍Sebarang pertanyaan bekam wasap 019 3079883.

#bekam  #bekamsunnah

BEKAM JUGA MAMPU MENSTABILKAN PARAS GULA BAGI KES DIABETES

✔Disyorkan berbekam 2 minggu sekali secara konsisten.
✔Mengambil herba sunnah Habatus Sawda setiap hari secara konsisten.

👍Sebarang pertanyaan bekam wasap 019 3079883.

Isnin, 18 Julai 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

✔Tarikh sunnah jatuh pada 17,19 & 21 Syawal
✔Kuantiti darah kotor keluar secara maksima
✔Jangan makan berat sebelum berbekam

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883

Khamis, 30 Jun 2016

PUSAT RAWATAN TUTUP SEMINGGU

👍Pusat rawatan tutup mulai Ahad ini 5 petang 3 Julai selama seminggu dan buka semula Isnin 11 pagi bersamaan 11 Julai.

👏Selamat hari raya diucapkan.

BEKAM ATAS KENING MERAWAT RABUN

✔Bekam seminggu sekali secara konsisten untuk atasi masalah rabun.
✔Titik bekam Rasulullah SAW

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Rabu, 29 Jun 2016

BEKAM KEPALA BANYAK KHASIAT

✔Merawat 72 jenis penyakit antaranya migrain,strok,darah tinggi dan banyak lagi.
✔Tanpa perlu cukur.
✔Titik bekam Rasulullah SAW.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Selasa, 28 Jun 2016

RAWAT GOUT DENGAN BERBEKAM

✔Bila bangun pagi terasa tapak kaki sakit menyucuk macam terpijak kaca.
✔Sakit di bahagian kaki agak kuat bila termakan seafood,sardin,ikan bilis & ajinamoto.
✔Pihak klinikal akan memberikan pain killer untuk merawat masalah tersebut.
✔Kaedah bekam 10hari sekali pada tempat yang sakit amat efektif demi menurunkan kadar uric acid punca utama gout.
✔Pesakit dinasihatkan bersukan/jogging seminggu sekali untuk pencegahan penyakit gout.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Isnin, 27 Jun 2016

JOM RAWAT ASMA/PARU-PARU KOTOR

👍Bekam mampu juga merawat masalah berkaitan paru-paru dan lelah.
👏Perokok tegar disyorkan berbekam sebulan sekali.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Jumaat, 24 Jun 2016

INGAT IMUN INGAT BEKAM

✔Tusukan jarum/torehan pisau bekam pada epidermis kulit akan menghasilkan banyal sel T Limfosit iaitu unsur utama sel darah putih.

✔Bagi mereka yang istiqomah berbekam sebulan sekali agak susah mengidap sebarang penyakit hatta demam sekalipun.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Khamis, 23 Jun 2016

PUNCA UTAMA KELESUAN

✔Banyak angin dalam badan.
✔Banyak darah kotor iaitu darah yang expired serta darah yang ada unsur toksik,lebihan gula,uric acid dan kolestrol.
✔Dengan rawatan bekam 2 masalah diatas selesai.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Rabu, 22 Jun 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM KEMBALI LAGI

👍Tarikh sunnah berbekam kembali lagi iaitu 17,19 & 21 Ramadhan.Jom sama-sama meraikan sunnah di bulan Ramadhan mulia ini.

📞Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Sabtu, 18 Jun 2016

BEKAM TITIK PINGGANG

Bagi mereka yang kerap sengal/lenguh pinggang insyaAllah sembuh jika berbekam pada titik pinggang.

Selasa, 14 Jun 2016

JOM BEKAM BETIS

Bagi mereka yang mengalami masalah kebas betis anda disyorkan berbekam pada titik betis,insyaAllah masalah kebas selesai.

Sebarang pertanyaan wasap 019 3079883.

Jumaat, 10 Jun 2016