Pengikut

Sabtu, 3 Disember 2016

MENGAPA PERLU BEKAM ???

✔Sel darah manusia luput selepas 120 hari.
✔Mengurangkan unsur asid dalam darah akibat pemakanan ayam,daging dan juga seafood.
✔Memaksimakan sistem imun badan.
✔Merawat kelesuan badan.
✔Merawat pelbagai penyakit medik dan juga gangguan jin.
✔Mendapat pahala sunnah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 10 November 2016

JOM NAIKKAN SISTEM IMUN


Istiqomah berbekam sebulan sekali insyaAllah sistem imun kita ditahap maksima dan kita pun sukar dihinggapi penyakit.

Rabu, 9 November 2016

DULU LESU SEKARANG DAH CERGAS

😴Punca lesu..

✔Tidak pernah berbekam.
✔Toksin dalam badan tinggi.
✔Suka minum ais.
✔Kurang tidur.
✔Tidak bersukan.

.
.

😊Jom cergaskan badan..

✔Berbekam sebulan sekali.
✔Badan ringan kerana segala kotoran toksin dalam darah keluar.
✔Sistem saraf dan darah bergerak lancar.
✔Mencegah pelbagai penyakit medik yang berat seperti sakit jantung,darah tinggi,kencing manis,gout,strok dan banyak lagi.
✔Berbekam amalan sunnah yang beroleh pahala dan keberkatan.
✔Asbab bekam badan jadi sihat dan mudah beribadah.
.
.

👏Kebersihan alat bekam ???

✔Penggunaan jarum pakai buang.
✔Bilik pengudaraan yang tertutup.
✔Alatan bekam dibasuh dengan Dettol dan steril pula guna UV sterilizer.
.
.

👍Kos bekam ???

RM5/Cup
RM5/Cup
RM5/Cup

.
.

👍Jom walk in..

✔Pusat Terapi Syifa Sect 7 Shah Alam,Jln Plumbum Q7/Q, belakang Jakel sebaris SES Pesona.

✔11am - 10pm (6-8pm rehat).

✔Isnin - Ahad (Jumaat OFF)

✔Jurubekam lelaki dan wanita disediakan.

Khamis, 3 November 2016

PETUA MERAWAT GOUT

✔Ambil 7 ulas bawang putih tumbuk lumat.

✔Campurkan 7 sudu minyak tanah/kerosin gaul hingga sebati.

✔Bacakan fatehah 7x lalu tiup 10 saat.

✔Lumur tempat yang sakit gout 2jam sekali insyaAllah berkurangan sakitnya.

📞Sebarang rawatan bekam gout sila wasap

019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 1 November 2016

SYAMPU BIDARA PENAWAR SIHIR

✔Harga rm30/botol 250ml.

✔Sudah dibacakan ayat ruqyah dan dicampurkan pati daun bidara.

✔Khusus merawat pelbagai penyakit makhluk halus dengan kaedah mandian.

✔Poslaju terus kerumah anda seluruh Msia.

📞Sila sms/wasap Utz Zul 012 9181195 untuk order/pertanyaan.

Ahad, 30 Oktober 2016

BEKAM WANITA SHAH ALAM

✔Caj RM5/cup.
✔Lokasi sect 7 shah alam.
✔Temujanji wasap/sms Pn Nott 019 2852849.
✔Buka setiap hari jumaat OFF.

Khamis, 27 Oktober 2016

JANGAN SAMPAI JADI BLISTER..

✔Blister adalah kesan gelembung/lepuh pada kulit selepas berbekam.

✔Puncanya akibat terlalu kuat sedutan pam bekam dan terlalu lama cawan bekam dibiarkan.

✔Punca lain adalah faktor usia pesakit yang warga emas dan pesakit kencing manis bacaan tinggi.

Rabu, 26 Oktober 2016

KHASIAT BEKAM WAJAH

✔Merawat wajah kusam.
✔Merawat masalah resdung.
✔Merawat masalah jerawat.
✔Menaikkan seri wajah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 25 Oktober 2016

SUMBER MAKANAN KITA ADA RACUN ???

✔Nasi - Berasal dari tanaman padi yang disembur racun secara berkala untuk mengelakkan penyakit serta rumpai.

✔Buahan dan sayuran - Disembur racun rumpai secara berkala untuk elak penyakit serts rumpai.

✔Ayam - Disuntik hormon tumbesaran.

✔Ikan dan daging -  Dibubuh bahan pengawet tahan lama.

Memandangkan sumber makanan kita mengandungi unsur racun/kimia sebab tu anda disyorkan berbekam sebulan sekali demi mengurangkan unsur toksid dalam sistem darah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Ahad, 23 Oktober 2016

SAKIT KER BEKAM ???

Tak sakit mana pon macam rasa kena gigit semut jer...

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap 019 3079883

Khamis, 13 Oktober 2016

KHIDMAT BEKAM KERUMAH KL/SEL

👍Bagi kaum wanita,suami isteri,family atau vip yang inginkan rawatan bekam sunnah terus kerumah masing-masing sekitar KL/SEL,anda boleh hubungi saya yer..

👍Caj bekam RM5/cup dan transport charges percuma.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira

Ahad, 9 Oktober 2016

Jumaat, 7 Oktober 2016

BEKAM MENCEGAH PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Orang yang sihat digalakkam berbekam sebulan sekali istiqomah.
✔Dengan pemgeluaran darah kotor yang mengandungi gula dan kolestrol berlebihan dari bekam mampu mencegah penyakit Diabetes,Jantung dan Darah Tinggi (3 serangkai).

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sabtu, 1 Oktober 2016

Rabu, 28 September 2016

KAEDAH STERIL ALATAN BEKAM KAMI

✔Jarum pakai buang.
✔Pen bekam akan disembur alcohol setiap kali sudah digunakan.
✔Cawan bekam dibasuh dengan clorox,kemudian disembur alcohol lalu dimasukkan kedalam UV steriliser.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 22 September 2016

BAHAYA PAIN KILLER

Kurangkan pergantungan pada ubat pain killer kerana ia boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Rabu, 21 September 2016

APA YANG KELUAR SEMASA BEKAM


✔Angin.
✔Darah unsur toksin/toksid.
✔Gula.
✔Kolestrol.
✔Pengeluaran antibodi yang maksima.
✔Unsur bisa gangguan jin.
✔Uric acid.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 19 September 2016

SEBAIKNYA SMS/WASAP

Sebarang pertanyaan/temujanji berkenaan rawatan sebaiknya anda WASAP/SMS ke 019 3079883,anda tidak digalakkan CALL dikhuatiri kami tak sempat pick up sebab sibuk tengah merawat pesakit.

Ahad, 18 September 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM

✔Bulan akan mengambang penuh minggu hadapan.
✔Darah akan bergejolak kuat,bila berbekam darah kotor akan keluar maksima.
✔Tarikh afdhal berbekam bulan ini jatuh pada hari isnin/rabu/jumaat minggu hadapan bersamaan 17/19/21 dzulhijah.
✔Jom raikan sunnah bekam dimana pahala berbekam pun dapat dan pahala tarikh afdhal pun dapat juga.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

ULASAN SAYA @ NEWS TV9

News @ tv9 8pm tadi,saya mengulas tentang kehilangan 6 buah batu nesan di kubur Pulau Meranti Puchong pada aidiladha lalu..

Jumaat, 9 September 2016

JOM BUAT HOME SPA BEKAM

✔Sediakan bilik.
✔Sediakan katil bekam serta trolley.
✔Sediakan set alat bekam dan UB sterilizer.
✔Penuhi dinding dengan poster berkaitan bekam.
✔Pasang kipas/aircond.
✔Mampu menjana pendapatan sampingan sehingga RM3K sebulan dengan kerja jurubekam sambilan.
✔Gunakan facebook sebagai alat pemasaran.
✔Perlu pelajari ilmu bekam terlebih dahulu dengan mentertai kursus bekam 4in1 kami 18/9/2016 bertempat di Pusat Terapi Syifa Section 7.

📞Sebarang pertanyaan kursus bekam sila wasap
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil

Rabu, 7 September 2016

BEKAM RAWAT MASALAH LUTUT

✔Jika anda mengalami masalah sakit lutut,sukar nak luruskan kaki,sakit bila berdiri lama dan sukar untuk melipatkan lutut ketika solat/duduk.

✔Petanda saraf lutut anda bermasalah.

✔Syor bekam sekitar lutut 2 minggu sekali insyaAllah sembuh.

✔Caj bekam kami hanya RM5/cup.

#bekam

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 6 September 2016

JANA PENDAPATAN RM3K SEBULAN JOM..

KURSUS BEKAM 4in1 18/9/2016 RM300
=================================

✔Diadakan di Pusat Terapi Syifa sect 7 Shah Alam.
✔Bermula 9pg-1.30thari (Ahad).
✔Antara modulnya kursus asas bekam,ruqyah merawat gangguan,amalan kerezkian dan kaedah pemasaran.
✔Barang-barang bekam,nota,sijil dan poster bekam diberikan percuma.
✔Teori dan praktikal.
✔Kaedah bekam sihir,asas titik meridian,titik overhaul,titik nabi,dan titik merawat 93 penyakit klinikal turut didedahkan.
✔InsyaAllah selesai kursus anda mampu melakukan kerja sambilan seperti Bekam Mobile kerumah ataupun Home Spa.
✔Mampu menjana pendapatan sampingan sehingga RM3K sebulan.

📞Sebarang pertanyaan/pendaftaran sila wasap
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil
010 5339160 Utz Fadil

Sabtu, 3 September 2016

CARA STERIL CAWAN BEKAM

✔ Cuci cawan bekam dengan dettol hand soap.
✔Rendam cawan bekam dengan larutan clorox.
✔Masukkan cawan bekam kedalam UV Sterilizer 15min.

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Tidak perlu cukur
✔Guna mesin khas
✔Tak perlu risaukan rambut lagi
✔RM10/cup

#bekam

📞Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 29 Ogos 2016

MAKLUMAN

31 ogos kami buka macam biasa.

Rabu, 24 Ogos 2016

KURSUS BEKAM AHAD INI

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 28/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

AHAD INI KAMI TUTUP SEHARI

Ahad 28hb ini kami tutup sehari kerana ada program Family Day @ PD,harap maklum.

Isnin, 22 Ogos 2016

BEKAM WANITA KERUMAH

------------------------------------------------
LADIES @ KL JOM BEKAM !!!
========================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk WANITA/SUAMI ISTERI/FAMILI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
.
.
---------------------------------
👍Khasiat Bekam👍
---------------------------------

✔Perubatan sunnah nabi
✔Membuang darah kotor yang ada undur toksid
✔Melembutkan saraf/otot yang tegang
✔Membuang angin
✔Meringankan badan
✔Menghindari dari penyakit berat seperti kencing manis,darah tinggi,jantung,stroke dan gout
✔Merawat penyakit gangguan jin/klinikal
✔Meningkatkan sistem imun
.
.
.
.
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------

👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.

.
.
.

📱Sebarang pertanyaan BEKAM sila SMS/WASAP Cik Sahira..

019 4512568
019 4512568
019 4512568

Jumaat, 12 Ogos 2016

GOUT LEGA SELEPAS BERBEKAM

✔Rawatan bekam dapat menurunkan secara beransur paras uric acid dibahagian kaki.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki di Pusat Terapi Syifa Shah Alam.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah

Khamis, 11 Ogos 2016

KAJIAN SAINTIK MEMBUKTIKAN BEKAM BERKESAN MERAWAT PENYAKIT

✔Menstabilkan tekanan darah tinggi jika berbekam ditengkuk dan kepala.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah

Isnin, 8 Ogos 2016

JOK KURSUS BEKAM TAMBAH INCOME

----------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
====================

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
-----------------
SOLUSI ??
------------------

✅Jimatkan perbelanjaan.
✅Tambahkan pendapatan dengan buat BIZ SAMPINGAN.
.
.
------------------------------------
👍BIZ SAMPINGAN👍
-----------------------------------

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
-----------------------------------------------------------------------------
👏SERTAI KURSUS BEKAM 14/8/2016 AHAD👏
-----------------------------------------------------------------------------

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan KURSUS sila WASAP
010 5339160
010 5339160
010 5339160

ELAKKAN MAKAN ORGAN DALAMAN

✔Elakkan makan organ dalaman binatang seperti hati dan paru.
✔Mengandungi unsur toksin yang tinggi.

Ahad, 7 Ogos 2016

KHIDMAT BEKAM KAWASAN SP KEDAH

----------------------------------------------
TUNGGU KAT RUMAH JER !!
=======================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk LELAKI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan sungai petani (SP)
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------
👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.
.
.
.
.
.
-------------------------------------------------------
👍Terhad sekitar Sungai Petani👍
-------------------------------------------------------

📱Sebarang pertanyaan BEKAM demi meningkatkan kualiti kesihatan anda,sila wasap 📞
017 4034940
017 4034940
017 4034940

Khamis, 4 Ogos 2016

HABBATUS SAUDA HERBA SUNNAH

Yakinlah dengan Habbatus Sauda kerana 'HABATUS SAUDA adalah penawar kepada segala penyakit kecuali maut.

- Habbatus sauda membantu MEMULIH dan merangsang TENAGA

Habbatus Sauda merangsang tenaga dan membantu memulihkan kepenatan dan semangat - Buku Ibnu Sina Canon of Medicines.

Dr. Ahmad El-Kadi  dan Dr. Usama Qandil  mendapati pengambilan 1 gram Habbatus Sauda sebanyak dua kali sehari mempunyai kesan peningkatan yang mengagumkan terhadap fungsi pertahanan badan. Penemuan ini dianggap penting untuk memungkinkan penggunaan Habbatus Sauda sebagai bahan peningkatan semulajadi badan untuk rawatan kanser, AIDS dan penyakit-penyakit yang lain berkaitan kekurangan daya tahan badan.

Bagaimana habbatus sauda berfungsi ??

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatus sauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

2) Mengandungi hormon yang lengkap untuk menambah kecergasan mental, seksual dan pelbagai aktiviti.

3) Melancar semula perjalanan darah dan ini membantu ke arah penyembuhan semulajadi.

4) Kandungan nigellon yang terdapat didalamnya terbaik dan paling berkesan untuk merawat masalah kesukaran bernafas, lelah dan radang tengkorok.

5) Membantu menguat kembali fungsi-fungsi buah pinggang, hempedu, hati, jantung dan bahagian-bahgian lain dalam tubuh seperti sediakala. Oleh itu, insya-Allah ia boleh membantu pesakit kencing manis, gout, jantung dan sebagainya.

Berdasarkan kajian - BAGAIMANA HABBATUS SAUDA dapat membantu?

1. Nigellon adalah bahan aktif dalam habbatus sauda yang mempunyai sifat mengembangkan saluran pernafasan yang menyempit ( bronchodialator effect )
dan anti histamin yang baik untuk mengurangkan rembesan mukus paru-paru yang berlebihan dan bertindak mengurangkan keradangan.

2. Thymoquinone mempunyai sifat anti radang yang tinggi yang baik untuk meredakan serangan. Ianya juga bersifat anti oksida yang baik untuk membantu tubuh berfungsi dengan baik semasa serangan penyakit.

3. Sifat Habbatus Sauda yang bersifat anti bakteria dan anti virus membantu melindungi pesakit asma yang mengalami serangan dari kuman. Habbatus sauda berkesan merawat tubuh secara keseluruhan dan bertindak ke atas punca sebenar penyakit. Habbatus sauda berupaya menyelaraskan kembali sistem pertahanan tubuh sama ada ketika terlalu lemah atau keadaan­nya terlalu kuat.

Rabu, 27 Julai 2016

KURANGKAN URIC ACID DENGAN BERBEKAM


✅Kandungan uric acid yang tinggi menyebabkan penyakit gout pada kaki
✅Tidak bersukan
✅Banyak makan seafood,daging,kekacang,ikan sardin dan unsur MSG
✔Berbekam pada bahagian kaki 2minggu sekali insyaAllah sakit gout anda berkurangan dan kurang menyerang di masa-masa hadapan

KERJA BEKAM JANA PENDAPATAN

---------------------------------------
DUIT SEMAKIN KECIL !!!
---------------------------------------

✅Inflasi yang berterusan
✅Harga barangan,petrol dan tol semakin naik
✅Duit di poket sentiasa habis bila tengah bulan
✅Tekanan hidup/stress mula menjelma
.
.
SOLUSI ??

✅Jimatkan perbelanjaan
✅Tambahkan pendapatan
.
.
👍BIZ SAMPINGAN👍

✔Buat HOME SPA dirumah untuk rawatan bekam INCALL
✔Sediakan GPS dan kenderaan untuk MOBILE BEKAM kerumah pelanggan OUTCALL
.
.
👏SERTAI KURSUS BEKAM 31/7/2016 AHAD👏

✔Lokasi Pusat Terapi Syifa Section 7 Shah Alam Ahad ini 9pagi-1.30thari RM300
✔Teori dan praktikal bekam
✔Nota,peralatan bekam dan sijil diberikan
✔Amalan ruqyah,kerezkian dan juga sistem pemasaran turut didedahkan

📞Sebarang pertanyaan kursus sila wasap
010 5339160
010 5339160
010 5339160

Selasa, 26 Julai 2016

TUNGGU KAT UMAH JER !!!


✅Khidmat bekam terus kerumah anda
✅Untuk wanita/suami isteri/family
✅Caj rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL/SBN
✅Rawatan dijamin P&C
✅Semua peralatan bekam disteril
✅Jarum bekam pakai buang
✅Raikan sunnah bekam untuk badan kekal sihat
✅Transport charges percuma

📞Sebarang pertanyaan bekam wasap
019 4512568
019 4512568
019 4512568