Pengikut

Rabu, 18 Januari 2017

PENDUDUK LANGIT PUN SURUH UMAT BUMI BERBEKAM

✔Dari Abdullah bin Mas'ud berkata:
"Rasulullah SAW pernah menyampaikan sebuah hadis tentang malam dimana baginda Rasulullah SAW di isra'kan,bahawa baginda SAW melewati sejumlah malaikat melainkan mereka semua menyuruh baginda SAW dengan mengatakan "perintahkanlah umatmu untuk berBEKAM"

👍Caj bekam kami RM5/cup,sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

SAKIT KER BEKAM ???

✔Rasanya seperti digigit semut..tidak perlu khuatir dan takut untuk menjalani rawatan bekam..Kebaikan berbekam banyak khasiatnya.Kami menjanjikan perkhidmatan terbaik untuk anda.

👍Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 17 Januari 2017

KEBERSIHAN PENTING DALAM BERBEKAM

✔Cawan bekam perlulah dicuci dengan Dettol,kemudian spray dengan alcohol 95% sebelum dimasukkan kedalam UV Sterilizer 15min bagi proses basmi kuman.

✔Jarum bekam WAJIB pakai buang.

✔Bilik bekam mesti dalam pengudaraan tertutup dan pastikan disembur dengan Dettol Spray 3-4x sehari.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 dan caj bekam kami hanya RM5/cup.

Khamis, 12 Januari 2017

BEKAM ADALAH PENCEGAHAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Penyakit 3 serangkai sinonim dengan bangsa melayu awal 40an.

✔Berbekam sebulan sekali istoqomah sewaktu masih sihat.

✔Sifat rawatan bekam itu dengan sendirinya menurunkan kadar gula,toksin dan melancarkan sistem aliran darah.

✔Mengamalkan sunnah nabi.

✔Caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan/temujanji sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Rabu, 11 Januari 2017

HARGA BEKAM 2017

👍InsyaAllah masih RM5/cup yer tuan dan puan...

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

BEKAM BELAKANG ADALAH YANG PALING POPULAR

✔Ia popular kerana semua titik organ utama badan berada dibahagian belakang badan.

✔Ia juga dipanggil titik Meridian.

👍Caj bekam kami RM5/cup sebarang pertanyaan bekam wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Rabu, 4 Januari 2017

RAWAT KELESUAN DENGAN BERBEKAM

👍Rawatan bekam dibahagian belakang badan mampu mengurangkan ketegangan otot,mengeluarkan darah unsur toksin dan angin,insyaAllah badan kembali ringan dan cergas.

👍Sebarang rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 3 Januari 2017

IMUN MENINGKAT SELEPAS BEKAM

Jika istiqomah berbekam insyaAllah sistem imun meningkat dari semasa ke semasa.

Sebarang rawatan bekam sila wasap 019 3079883 lokasi di Shah Alam.

Khamis, 29 Disember 2016

CUCI CAWAN BEKAM DENGAN BETUL

Cuci dahulu dengan Dettol kemudian spray alcohol lalu masukkan dlm sterilizer 15min.

Selasa, 13 Disember 2016

BEKAM MENCEGAH PENYAKIT 3 SERANGKAI

BEKAM ADALAH PENCEGAHAN PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Penyakit 3 serangkai sinonim dengan bangsa melayu awal 40an.

✔Berbekam sebulan sekali istoqomah sewaktu masih sihat.

✔Sifat rawatan bekam itu dengan sendirinya menurunkan kadar gula,toksin dan melancarkan sistem aliran darah.

✔Mengamalkan sunnah nabi.

✔Caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan/temujanji sila wasap 019 3079883 lokasi sect 7 shah alam.

Sabtu, 3 Disember 2016

MENGAPA PERLU BEKAM ???

✔Sel darah manusia luput selepas 120 hari.
✔Mengurangkan unsur asid dalam darah akibat pemakanan ayam,daging dan juga seafood.
✔Memaksimakan sistem imun badan.
✔Merawat kelesuan badan.
✔Merawat pelbagai penyakit medik dan juga gangguan jin.
✔Mendapat pahala sunnah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 10 November 2016

JOM NAIKKAN SISTEM IMUN


Istiqomah berbekam sebulan sekali insyaAllah sistem imun kita ditahap maksima dan kita pun sukar dihinggapi penyakit.

Rabu, 9 November 2016

DULU LESU SEKARANG DAH CERGAS

😴Punca lesu..

✔Tidak pernah berbekam.
✔Toksin dalam badan tinggi.
✔Suka minum ais.
✔Kurang tidur.
✔Tidak bersukan.

.
.

😊Jom cergaskan badan..

✔Berbekam sebulan sekali.
✔Badan ringan kerana segala kotoran toksin dalam darah keluar.
✔Sistem saraf dan darah bergerak lancar.
✔Mencegah pelbagai penyakit medik yang berat seperti sakit jantung,darah tinggi,kencing manis,gout,strok dan banyak lagi.
✔Berbekam amalan sunnah yang beroleh pahala dan keberkatan.
✔Asbab bekam badan jadi sihat dan mudah beribadah.
.
.

👏Kebersihan alat bekam ???

✔Penggunaan jarum pakai buang.
✔Bilik pengudaraan yang tertutup.
✔Alatan bekam dibasuh dengan Dettol dan steril pula guna UV sterilizer.
.
.

👍Kos bekam ???

RM5/Cup
RM5/Cup
RM5/Cup

.
.

👍Jom walk in..

✔Pusat Terapi Syifa Sect 7 Shah Alam,Jln Plumbum Q7/Q, belakang Jakel sebaris SES Pesona.

✔11am - 10pm (6-8pm rehat).

✔Isnin - Ahad (Jumaat OFF)

✔Jurubekam lelaki dan wanita disediakan.

Khamis, 3 November 2016

PETUA MERAWAT GOUT

✔Ambil 7 ulas bawang putih tumbuk lumat.

✔Campurkan 7 sudu minyak tanah/kerosin gaul hingga sebati.

✔Bacakan fatehah 7x lalu tiup 10 saat.

✔Lumur tempat yang sakit gout 2jam sekali insyaAllah berkurangan sakitnya.

📞Sebarang rawatan bekam gout sila wasap

019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 1 November 2016

SYAMPU BIDARA PENAWAR SIHIR

✔Harga rm30/botol 250ml.

✔Sudah dibacakan ayat ruqyah dan dicampurkan pati daun bidara.

✔Khusus merawat pelbagai penyakit makhluk halus dengan kaedah mandian.

✔Poslaju terus kerumah anda seluruh Msia.

📞Sila sms/wasap Utz Zul 012 9181195 untuk order/pertanyaan.

Ahad, 30 Oktober 2016

BEKAM WANITA SHAH ALAM

✔Caj RM5/cup.
✔Lokasi sect 7 shah alam.
✔Temujanji wasap/sms Pn Nott 019 2852849.
✔Buka setiap hari jumaat OFF.

Khamis, 27 Oktober 2016

JANGAN SAMPAI JADI BLISTER..

✔Blister adalah kesan gelembung/lepuh pada kulit selepas berbekam.

✔Puncanya akibat terlalu kuat sedutan pam bekam dan terlalu lama cawan bekam dibiarkan.

✔Punca lain adalah faktor usia pesakit yang warga emas dan pesakit kencing manis bacaan tinggi.

Rabu, 26 Oktober 2016

KHASIAT BEKAM WAJAH

✔Merawat wajah kusam.
✔Merawat masalah resdung.
✔Merawat masalah jerawat.
✔Menaikkan seri wajah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Selasa, 25 Oktober 2016

SUMBER MAKANAN KITA ADA RACUN ???

✔Nasi - Berasal dari tanaman padi yang disembur racun secara berkala untuk mengelakkan penyakit serta rumpai.

✔Buahan dan sayuran - Disembur racun rumpai secara berkala untuk elak penyakit serts rumpai.

✔Ayam - Disuntik hormon tumbesaran.

✔Ikan dan daging -  Dibubuh bahan pengawet tahan lama.

Memandangkan sumber makanan kita mengandungi unsur racun/kimia sebab tu anda disyorkan berbekam sebulan sekali demi mengurangkan unsur toksid dalam sistem darah.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Ahad, 23 Oktober 2016

SAKIT KER BEKAM ???

Tak sakit mana pon macam rasa kena gigit semut jer...

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap 019 3079883

Khamis, 13 Oktober 2016

KHIDMAT BEKAM KERUMAH KL/SEL

👍Bagi kaum wanita,suami isteri,family atau vip yang inginkan rawatan bekam sunnah terus kerumah masing-masing sekitar KL/SEL,anda boleh hubungi saya yer..

👍Caj bekam RM5/cup dan transport charges percuma.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira
019 4512568 sahira

Ahad, 9 Oktober 2016

Jumaat, 7 Oktober 2016

BEKAM MENCEGAH PENYAKIT 3 SERANGKAI

✔Orang yang sihat digalakkam berbekam sebulan sekali istiqomah.
✔Dengan pemgeluaran darah kotor yang mengandungi gula dan kolestrol berlebihan dari bekam mampu mencegah penyakit Diabetes,Jantung dan Darah Tinggi (3 serangkai).

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sabtu, 1 Oktober 2016

Rabu, 28 September 2016

KAEDAH STERIL ALATAN BEKAM KAMI

✔Jarum pakai buang.
✔Pen bekam akan disembur alcohol setiap kali sudah digunakan.
✔Cawan bekam dibasuh dengan clorox,kemudian disembur alcohol lalu dimasukkan kedalam UV steriliser.

📞Sebarang pertanyaan/rawatan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Khamis, 22 September 2016

BAHAYA PAIN KILLER

Kurangkan pergantungan pada ubat pain killer kerana ia boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Rabu, 21 September 2016

APA YANG KELUAR SEMASA BEKAM


✔Angin.
✔Darah unsur toksin/toksid.
✔Gula.
✔Kolestrol.
✔Pengeluaran antibodi yang maksima.
✔Unsur bisa gangguan jin.
✔Uric acid.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 19 September 2016

SEBAIKNYA SMS/WASAP

Sebarang pertanyaan/temujanji berkenaan rawatan sebaiknya anda WASAP/SMS ke 019 3079883,anda tidak digalakkan CALL dikhuatiri kami tak sempat pick up sebab sibuk tengah merawat pesakit.

Ahad, 18 September 2016

TARIKH SUNNAH BERBEKAM

✔Bulan akan mengambang penuh minggu hadapan.
✔Darah akan bergejolak kuat,bila berbekam darah kotor akan keluar maksima.
✔Tarikh afdhal berbekam bulan ini jatuh pada hari isnin/rabu/jumaat minggu hadapan bersamaan 17/19/21 dzulhijah.
✔Jom raikan sunnah bekam dimana pahala berbekam pun dapat dan pahala tarikh afdhal pun dapat juga.

#bekam
#tarikhsunnah

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

ULASAN SAYA @ NEWS TV9

News @ tv9 8pm tadi,saya mengulas tentang kehilangan 6 buah batu nesan di kubur Pulau Meranti Puchong pada aidiladha lalu..

Rabu, 7 September 2016

BEKAM RAWAT MASALAH LUTUT

✔Jika anda mengalami masalah sakit lutut,sukar nak luruskan kaki,sakit bila berdiri lama dan sukar untuk melipatkan lutut ketika solat/duduk.

✔Petanda saraf lutut anda bermasalah.

✔Syor bekam sekitar lutut 2 minggu sekali insyaAllah sembuh.

✔Caj bekam kami hanya RM5/cup.

#bekam

📞Sebarang pertanyaan sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Sabtu, 3 September 2016

CARA STERIL CAWAN BEKAM

✔ Cuci cawan bekam dengan dettol hand soap.
✔Rendam cawan bekam dengan larutan clorox.
✔Masukkan cawan bekam kedalam UV Sterilizer 15min.

BEKAM KEPALA TANPA CUKUR

✔Tidak perlu cukur
✔Guna mesin khas
✔Tak perlu risaukan rambut lagi
✔RM10/cup

#bekam

📞Sebarang pertanyaan bekam sila wasap
019 3079883
019 3079883
019 3079883

Isnin, 29 Ogos 2016

MAKLUMAN

31 ogos kami buka macam biasa.

Rabu, 24 Ogos 2016

AHAD INI KAMI TUTUP SEHARI

Ahad 28hb ini kami tutup sehari kerana ada program Family Day @ PD,harap maklum.

Isnin, 22 Ogos 2016

BEKAM WANITA KERUMAH

------------------------------------------------
LADIES @ KL JOM BEKAM !!!
========================

✅Khidmat BEKAM terus kerumah anda
✅Untuk WANITA/SUAMI ISTERI/FAMILI
✅Caj MURAH rm5/cup
✅Terhad untuk kawasan KL/SEL
✅Semua peralatan bekam STERIL
✅Jarum bekam pakai buang (DISPOSABLE)
✅Raikan SUNNAH bekam untuk badan kekal sihat dan mudah ibadat
.
.
.
.
.
.
---------------------------------
👍Khasiat Bekam👍
---------------------------------

✔Perubatan sunnah nabi
✔Membuang darah kotor yang ada undur toksid
✔Melembutkan saraf/otot yang tegang
✔Membuang angin
✔Meringankan badan
✔Menghindari dari penyakit berat seperti kencing manis,darah tinggi,jantung,stroke dan gout
✔Merawat penyakit gangguan jin/klinikal
✔Meningkatkan sistem imun
.
.
.
.
.
.
.
.
-------------------------------
Banyak jimat tu ???
-------------------------------

👍Anda jimat petrol untuk ke pusat bekam
👍Anda jimat tol
👍Anda jimat tenaga
👍Anda jimat wang parking kereta
👍Tak perlu sesat cari jalan
.

.
.
.

📱Sebarang pertanyaan BEKAM sila SMS/WASAP Cik Sahira..

019 4512568
019 4512568
019 4512568

Jumaat, 12 Ogos 2016

GOUT LEGA SELEPAS BERBEKAM

✔Rawatan bekam dapat menurunkan secara beransur paras uric acid dibahagian kaki.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki di Pusat Terapi Syifa Shah Alam.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah

Khamis, 11 Ogos 2016

KAJIAN SAINTIK MEMBUKTIKAN BEKAM BERKESAN MERAWAT PENYAKIT

✔Menstabilkan tekanan darah tinggi jika berbekam ditengkuk dan kepala.
✔Mencegah penyakit 3 serangkai jika kita istiqomah berbekam sewaktu badan sihat.
✔Mendapat pahala kerana mengamalkan sunnah.
✔Kebanyakan penyakit orang melayu berpunca dari sistem pemakanan tak seimbang.
✔Kami menyediakan khidmat bekam untuk lelaki.
✔Harga caj bekam RM5/cup.

📞Sebarang pertanyaan sila wasap/sms ke
019 3079883
019 3079883
019 3079883

#bekam #bekamsunnah