Pengikut

Jumaat, 20 Mac 2015

JOM BELAJAR BEKAM ATASI INFLASI..

Inflasi semakin menggila kebelakangan ini...kuasa membeli kita semakin menurun..harga barang kesemuanya naik belaka..saving pon takde..

Nak lawan inflasi yang paling penting "tambahkan pendapatan" sedia ada..Mengeluh dan merungut tidak akan menyelesaikan masalah..

Saya syorkan anda diluarsana buat home spa rawatan bekam ataupun buat khidmat bekam kerumah,insyaAllah dengan lebihan pendapatan purata RM2K sebulan,masalah kenaikan harga barang tidak lagi membebankan anda kerana anda sudahpun mengalahkan inflasi..

Sertai kursus bekam kami 29 March ini pada Ahad 9pg-1ptg di Pusat Terapi Syifa Shah Alam mahar kursus RM250 sahaja.Teori dan praktikal,alatan dan nota bekam serta sijil diberikan percuma.Sms Utz Aswad 017-209 2307 sebarang pertanyaan/pendaftaran..

Dibawah ini kami letakkan gambar salah seorang dari ratusan murid bekam kami yang berjaya memperolehi pendapatan purata RM3K sebulan sebagai JURUBEKAM SAMBILAN KERUMAH... Anda boleh wasap beliau Sahira 019-451 2568 untuk berkongsi strategi rawatan bekam kerumah..

Rabu, 18 Mac 2015

GOUT BAGUS BERBEKAM

Bagi mereka yang menghidapi masalah gout anda disyorkan berbekam di tempat yang diserang gout,insyaAllah uric acid pun dikeluarkan semasa proses bekam dan gout anda pulih.

Pesakit gout perlu berpantang makanan seafood,ikan bilis,ajinamoto,daging dan beras pulut supaya gout tidak menyerang dimasa hadapan..

Khamis, 5 Mac 2015

TARIKH SUNNAH BERBEKAM BULAN INI

Tarikh sunnah berbekam bulan ini jatuh pada 17hb Jamadilawal - 21 Jamadilawal iaitu pada Ahad 8 March,Selasa 10 March dan Khamis 12 March.

Dari Abu Hurairah RA, Rasulullah SAW bersabda: “Barangsiapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijriyah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit.” (Shahih Sunan Abu Dawud, II/732, karya Imam al-Albani)

Dari Abdullah bin Mas’ud RA, Rasulullah SAW bersabda: “ Sesungguhnya sebaik-baik bekam yang kalian lakukan adalah hari ke-17, ke-19, dan pada hari ke-21.” (Shahih Sunan at-Tirmidzi, Syaikh al-Albani (II/204))

Dari Anas bin Malik RA, dia bercerita: “ Rasulullah SAW biasa berbekam di bagian urat merih (jugular vein) dan punggung. Beliau biasa berbekam pada hari ke-17, ke-19, dan ke-21.” (HR, Tirmidzi, Abu Dawud, Ibnu Majah, Ahmad, sanad shahih)

Dari Ibnu Abbas RA, ia berkata: “Rasulullah SAW bersabda: ‘Berbekamlah pada hari ke-17 dan ke-21, sehingga darah tidak akan mengalami hipertensi yang dapat membunuh kalian’.” (Kitab Kasyful Astaar ‘an Zawaa-idil Bazar, karya al-Haitsami (III/388)

Rabu, 25 Februari 2015

KURSUS BEKAM & RUQYAH RM250 ( AHAD 29 MARCH 2015)

- 9pg-1ptg di Pusat Terapi Syifa Sect 7 Shah Alam

- Teori & praktikal bekam dan ruqyah merawat sihir

- Talaqi ayat ruqyah dan pengijazahan

- Barang-barang bekam dan sijil diberikan

- Boleh jana pendapatan RM2K sebulan secara sambilan dirumah dengan merawat sihir dan membekam pelanggan

Sila SMS/WASAP Utz Aswat 017-209 2307 untuk pendaftaran/pertanyaan,.

Sabtu, 7 Februari 2015

DARAH AKAN CAIR JIKA ISTIQOMAH BERBEKAM

Jika anda jarang-jarang berbekam atau tidak pernah berbekam,maka unsur darah anda agak pekat sedikit.Tetapi jika anda istiqomah berbekam sebulan sekali insyaAllah unsur darah anda akan cair dan memudahkan urusan organ jantung mengepam keseluruh pembuluh darah tubuh badan.

Rabu, 7 Januari 2015

SAPU MINYAK DAHULU SEBELUM BERBEKAM

Tempat yang dibekam sebaiknya disapu/diurut dengan baby oil/minyak but-but bagi mencegah kulit rasa perit ketika proses berbekam.

Selasa, 6 Januari 2015

PENYAKIT ECZEMA SYOR BERBEKAM

Bagi mereka yang mengalami penyakit kulit ECZEMA,anda disyorkan berbekam,kerana penyakit kulit sebegini petanda sistem darah anda tidak bersih dan imun sistem menurun.Selain berbekam kaedah lain untuk membersihkan sistem darah adalah dengan mengambil 2biji kapsul habatus sawda selama 3 bulan.Kesimpulannya untuk merawat ECZEMA dengan intensif,pesakit kena istiqomah berbekam dan mengambil habatus sawda selama 3 bulan yer barulah sistem imun badan baru boleh menentang kuman penyakit tersebut.

Rasulullah SAW pernah bersabda "barang siapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" Hadis riwayat Ahmad & Tabrani dari Samurah RA

Selasa, 9 Disember 2014

ADAKAH ANDA SERING MENGANTUK ?

Jika anda kerap mengalami simptom kerap mengantuk dan kelesuan,petanda anda mengalami simptom angin dan darah toksin yang tinggi dalam sistem badan.Untuk menangani masalah tersebut anda disyorkan menjalani rawatan urut tradisional dan bekam sunnah dimana angin dan darah toksin dapat dikeluarkan dari sistem badan dan secara tak langsung membuatkan tubuh ringan dan segar seperti biasa.

Khamis, 13 November 2014

JANGAN ANGGAP BEKAM SEBAGAI BISNES

Adalah salah satu kesalahan teknikal menganggap bekam satu perniagaan.Bekam adalah satu khidmat masyarakat bagi memperkenalkan perubatan sunnah nabi untuk menyelesaikan 1001 penyakit umat islam.Dah nama khidmat masyarakat jadi harga pun perlu berpatutan ler jangan letak harga cekik darah sehingga RM10-RM15 per CUP.Letaklah harga minimum seperti RM5/cup insyaAllah pelanggan pun istiqomah berbekam sebulan sekali dan keberkatan kita memberi perkhidmatan pun diredhai Allah SWT juga.

Rasulullah S.A.W pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam al-Albani)

Selasa, 11 November 2014

MINGGU BERBEKAM KEMBALI LAGI

Minggu ini bulan mengambang penuh dimana jika berbekam darah toksin akan keluar dengan maksimum kerana darah bergejolak kuat ketika bulan penuh berbanding waktu lain.Marilah kita sama-sama berbekam bagi mengamalkan sunnah perubatan Rasulullah SAW.Tarikh sunnah untuk bulan ini ialah 17,19 dan 21hb Muharam.

Rasulullah S.A.W pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam al-Albani)

Selasa, 4 November 2014

KESAN POSITIF PADA INDIVIDU YANG ISTIQOMAH BERBEKAM

-Badan fizikal menjadi kuat

-Stamina meningkat

-Sistem imun meningkat

-Tidak lesu

-Badan sentiasa cergas

-Menjadi seorang yang aktif

-Badan kurang penyakit

-Jarang-jarang demam/selsema

-Tidur nyenyak

-Selera makan bertambah

-Mudah segala urusan

-Murah rezeki

-Wajah berseri

-Pahala amalan sunnah meningkat

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Isnin, 3 November 2014

ANDA TAK BOLEH MAKAN SEAFOOD ?

Bagi sesetengah individu mereka mengalami masalah gatal kulit apabila memakan sebarang makanan laut.Ini berpunca dari darah toksin yang tinggi dibawah epidermis kulit mereka sekaligus merosakkan sistem imun sehingga pada satu tahap makanan yang berkhasiat seperti seafood mendatangkan mudarat pada sistem tubuh mereka.

Untuk memperbetulkan sistem imun bagi membolehkan kita makan makanan laut tanpa kesan gatal,anda disyorkan istiqomah berbekam setiap bulan serta mengambil 2 sudu madu setiap pagi sejam sebelum sarapan.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Rabu, 29 Oktober 2014

RAWAT PENYAKIT 3 SERANGKAI DENGAN BERBEKAM

Penyakit 3 serangkai adalah penyakit sinonim yang dihadapi oleh kebanyakan masyarakat melayu,penyakit 3 serangkai yang popular ialah kencing manis,darah tinggi dan jantung.Punca penyakit 3 serangkai terjadi adalah berpunca dari amalan pemakan yang tidak sihat,tidak bersenam dan juga tidak mengendahkan sebarang rawatan sunnah warisan Rasulullah SAW.

Rawatan yang paling efektif untuk merawat penyakit 3 serangkai ialah kaedah rawatan sunnah nabi seperti terapi bekam dan juga terapi habatus sawda,kunci rawatan sunnah ini bagi meraih kesembuhan yang maksimum adalah istiqomah/konsisten.

Bagi kaum wanita/suami-isteri/family/VIP yang ingin berbekam di lokasi masing-masing kawasan KL/SEL sila SMS/WASAP Ayu 019-398 4179.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Selasa, 21 Oktober 2014

KURSUS ASAS BEKAM SUNNAH & RUQYAH RM250 AHAD 26 OKTOBER 2014

-Mula 9pg-1ptg bertempat di Pusat Terapi Syifa Shah Alam

-Teori dan praktikal

-Talaqi & pengijazahan ayat ruqyah

-Pendedahan tentang titik asas bekam thibbun nabawi,titik bekam sihir dan juga titik 93 penyakit klinikal

-Barang-barang bekam serta sijil disediakan percuma

-Mahar kursus RM250 sahaja,bayar semasa datang

-Mampu menyebarkan dakwah bekam sunnah nabi pada keluarga dan masyarakat

-Dapat menambah pendapatan sampingan sehingga RM2K sebulan

-Pertanyaan/pendaftaran sila SMS Utz Aswat 017-209 2307

Ibnu Abbas pernah berkata, Nabi Muhammad SAW bersabda, "Orang yang paling baik adalah seorang tukang bekam,kerana ia mengeluarkan darah,meringankan otot kaku dan mempertajamkan pandangan mata orang yang dibekamnya"

Dalam Sahih Bukhari dan Muslim diriwayatkan daripada Thawus, daripada Ibnu Abbas bahawa Rasulullah SAW pernah berbekam dan memberi upah kepada tukang bekamnya.

Selasa, 23 September 2014

10 TITIK ASAS BEKAM PUSAT TERAPI SYIFA

Sudah hampir 7 tahun kami warga Pusat Terapi Syifa Shah Alam membekam lebih 10000 pesakit sejak 2007,titik asas bekam kami yang kami tekankan ialah 10 titik dibahagian belakang pesakit.

Titik ini amat-amat penting kerana merangkumi titik meridian tubuh + pembuluh darah utama,kelancaran darah dikawasan kepala dan organ penting tubuh badan seperti paru-paru,jantung dan ginjal.

InsyaAllah bagi mereka yang istiqomah berbekam sebulan sekali,segala organ tubuh badan mereka sentiasa sihat dan terjaga rapi juga aliran darah keseluruh badan akan lancar dan normal.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Ahad, 7 September 2014

PERKARA ASAS YANG ANDA TAHU TENTANG BEKAM

-Peningkatan sistem imun badan

-Pembuangan unsur darah toksin dari sistem darah badan

-Amalan sunnah yang mendapat syafaat Rasulullah SAW kelak

-Perawatan penyakit sedia ada dengan kekerapan bekam seminggu sekali

-Pencegahan penyakit dengan istiqomah berbekam sebulan sekali

-Penyakit berat seperti sihir/kanser disyorkan berbekam pada tarikh sunnah setiap bulan iaitu 17/19/21hb kalendar islam

Rabu, 3 September 2014

BEZA BERBEKAM DAN MENDERMA DARAH

- Kaedah bekam adalah perubatan dari langit

- Kaedah derma darah pula adalah perubatan moden

- Berbekam adalah amalan sunnah yang dapat manfaat kesihatan,pahala dan syafaat Rasulullah kelak

-Menderma darah adalah amalan sedekah/menderma yang meraih pahala sahaja

- Darah yang diambil semasa berbekam hanyalah darah kotor yang berada bawah epidermis kulit sahaja

-Darah yang diambil semasa derma darah adalah darah bersih yang berada jauh dari bawah kulit iaitu pembuluh darah utama vena/arteri

-Individu yang menderma darah badan akan sedikit lesu dalam masa sehari

-Individu yang berbekam badannya bertambah cergas/ringan sejurus tamat rawatan

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Selasa, 2 September 2014

KURSUS ASAS BEKAM SUNNAH RM250 AHAD 7 Sept 2014

-Mula 9pg-1ptg bertempat di Pusat Terapi Syifa Shah Alam

-Teori dan praktikal

-Pendedahan tentang titik asas bekam thibbun nabawi,titik bekam sihir dan juga titik 93 penyakit klinikal

-Barang-barang bekam serta sijil disediakan percuma

-Mahar kursus RM250 sahaja,bayar semasa datang

-Mampu menyebarkan dakwah bekam sunnah nabi pada keluarga dan masyarakat

-Dapat menambah pendapatan sampingan sehingga RM2K sebulan

-Pertanyaan/pendaftaran sila SMS Utz Aswat 017-209 2307

Ibnu Abbas pernah berkata, Nabi Muhammad SAW bersabda, "Orang yang paling baik adalah seorang tukang bekam,kerana ia mengeluarkan darah,meringankan otot kaku dan mempertajamkan pandangan mata orang yang dibekamnya"

Dalam Sahih Bukhari dan Muslim diriwayatkan daripada Thawus, daripada Ibnu Abbas bahawa Rasulullah SAW pernah berbekam dan memberi upah kepada tukang bekamnya.

Isnin, 1 September 2014

ADAKAH ANDA MENGHIDAP RESDUNG ?

Tanda-tanda penyakit resdung ialah kerap bersin pagi dan mudah gatal-gatal muka bila makan makanan laut/cincalok/belacan.Kaedah yang paling ampuh untuk mengatasi masalah ini ialah kaedah tarik lendiran pada tenggorok hidung dan kerongkong yang dipanggil rawatan gurah sunnah nabi.

Rawatan gurah adalah kaedah rawatan sunnah nabi bagi penyakit yang berkaitan rongga kerongkong dan hidung.Kaedah rawatan ini adalah dengan menitiskan air herba dan madu kedalam lubang hidung,pesakit menyedut air herba tersebut dan memuntahkannya kembali.Lendiran kotor dan kahak dari hidung serta kerongkong akan keluar selama 45minit.Rawatan gurah adalah satu keadah rawatan thibbun nabawi dimana Rasulullah SAW pernah melakukannya suatu masa dahulu.

Bagi yang ingin mendapatkan rawatan gurah resdung mahupun bekam sila SMS/WASAP Pn Mimi 017-684 5026 beralamat di Pusat Terapi Syifa Fasa 3 Puncak Alam (sebaris Restoran BNS Maju Curry House)

Bagi yang ingin mendapatkan rawatan gurah resdung/bekam sekitar PJ sila SMS Zali 012-346 3416.

Rabu, 27 Ogos 2014

JADUAL PUSAT TERAPI SYIFA PUNCAK ALAM

Waktu operasi 2ptg-10mlm Setiap Hari JUMAAT Tutup

Pusat Niaga Astana Alam 19A Tkt 1 Fasa 3 Bdr Puncak Alam

Menyediakan rawatan bekam sunnah,gurah resdung sunnah dan ruqyah syar'iah merawat penyakit makhluk halus.

Sebarang pertanyaan/temujanji sila SMS/WASAP Pn Mimi 017-684 5026

Rabu, 20 Ogos 2014

DISYORKAN 3X PERINGKAT STERIL CAWAN BEKAM

Bagi mencuci cawan bekam,jurubekam disyorkan 3x peringkat steril bagi menjamin kebersihan cawan bekam tersebut..

Peringkat 1 - Cuci cawan bekam dengan cecair Dettol Handsoap

Peringkat 2 - Spray cawan bekam dengan alcohol 95%

Peringkat 3 - Cawan bekam dimasukkan dalam UV STERILIZER selama 15min

Syarat utama untuk menjadi jurubekam adalah faham dengan asas kebersihan peralatan bekam.

Khamis, 14 Ogos 2014

KHIDMAT BEKAM KERUMAH PUNCAK ALAM

Bagi mereka yang tinggal di Puncak Alam,Alam Jaya dan Shah Alam 2 anda boleh mendapatkan khidmat bekam terus kerumah untuk wanita/suami isteri/family/VIP RM50 10cup (transport charges percuma).

Sila temujanji melalui WHATSAPP/SMS pada jurubekam Pn Mimi 017-684 5026

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Sabtu, 9 Ogos 2014

DAGING AYAM PUNCA TINGGINYA UNSUR TOKSIN PADA DARAH

Ayam yang kita makan seharian di Malaysia ini ada mempunya 2 sumber pencemaran bahan kimia yang meningkatkan unsur toksin pada darah iaitu..

1) Hormon tumbesaran 2) Antibiotik sintetik

Bagi mereka yang gemar makan ayam,secara tak langsung unsur darah toksin akan meningkat pada badan yang secara jangka panjang akan menurunkan fungsi sistem imun badan dan mudah terkena penyakit resdung,gatal-gatal kulit,darah tinggi dan sebagainya.

Untuk mengurangkan unsur darah toksin dari dalam sistem darah,rawatan bekam sahajalah yang sesuai untuk menyelesaikan masalahnya.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Rabu, 6 Ogos 2014

KURSUS ASAS BEKAM SUNNAH RM250 AHAD 17 OGOS 2014

-Mula 9pg-1ptg bertempat di Pusat Terapi Syifa Shah Alam

-Teori dan praktikal

-Pendedahan tentang titik asas bekam thibbun nabawi,titik bekam sihir dan juga titik 93 penyakit klinikal

-Barang-barang bekam serta sijil disediakan percuma

-Mahar kursus RM250 sahaja,bayar semasa datang

-Mampu menyebarkan dakwah bekam sunnah nabi pada keluarga dan masyarakat

-Dapat menambah pendapatan sampingan sehingga RM2K sebulan

-Pertanyaan/pendaftaran sila SMS Utz Aswat 017-209 2307

Ibnu Abbas pernah berkata, Nabi Muhammad SAW bersabda, "Orang yang paling baik adalah seorang tukang bekam,kerana ia mengeluarkan darah,meringankan otot kaku dan mempertajamkan pandangan mata orang yang dibekamnya"

Dalam Sahih Bukhari dan Muslim diriwayatkan daripada Thawus, daripada Ibnu Abbas bahawa Rasulullah SAW pernah berbekam dan memberi upah kepada tukang bekamnya.

Isnin, 4 Ogos 2014

JOM SEGARKAN BADAN DENGAN BERBEKAM

Bagi mereka yang kelesuan selepas musim perayaan ini,jom segarkan badan anda semula dengan berbekam yer..

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

BADAN LESU SELEPAS RAYA ?

Sudah tentu anda diluarsana ramai yang kelesuan selepas musim perayaan ini dek akibat memandu yang lama dan juga kerap mengambil pemakanan yang berunsurkan pulut serta santan dan juga air bergas.

Ayuh jom berbekam bagi membuang segala angin dalam badan,mengurangkan ketegangan otot/saraf serta membuang segala unsur darah toksin akibat pemakanan yang berasid tinggi dan juga mengurangkan kadar gula dalam darah akibat kerap mengambil minuman manis/bergas.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Isnin, 14 Julai 2014

MINGGU BERBEKAM KEMBALI LAGI

Minggu ini bulan mengambang penuh dimana jika berbekam darah toksin akan keluar dengan maksimum kerana darah bergejolak kuat ketika bulan penuh berbanding waktu lain.Marilah kita sama-sama berbekam bagi mengamalkan sunnah perubatan Rasulullah SAW.Tarikh sunnah untuk bulan ini ialah 17,19 dan 21hb Ramadhan.

Rasulullah S.A.W pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam al-Albani)

Sabtu, 12 Julai 2014

MEMBEKAM PELANGGAN DI LAMAN SERI SHAH ALAM

Semalam petang selesai membekam seorang VIP di Laman Seri Sect 13 Shah Alam bersebelahan rumah Capt Zahari,beliau berbekam sebanyak 25cup kerana ingin mengurangkan kandungan uric acid dari dalam badan,alhamdulillah segala urusan lancar seperti biasa.Sebelum pulang kami beri free gift sekotak habatus sawda pada pelanggan,alhamdulillah mereka puas hati.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Khamis, 10 Julai 2014

JOM BUANG UNSUR TOKSIN DAN TOKSIK DARI BADAN

Bila kita membekam pelanggan tekankan kebaikan bekam mampu mengeluarkan unsur toksin dan toksik dari sistem darah badan.Unsur toksin berpunca dari makanan yang berasid tinggi seperti daging dan makanan laut.Unsur toksik pula datangnya dari bahan racun kimia yang disembur pada buah-buahan dan sayuran untuk membunuh serangga secara tak langsung bahan tersebut mengandungi unsur kimia plumbum yang merbahaya pada buah pinggang untuk jangka masa panjang.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Rabu, 9 Julai 2014

JOM KELUARKAN URIC ACID

Uric acid adalah unsur utama yang menyebabkan gout,anda disyorkan berbekam seminggu sekali pada tempat serangan gout tersebut.

Pesakit juga perlu menjaga pemakanan dimana perlu mengelakkan makanan yang ada unsur MSG/Ajinamoto,ikan bilis,daging,pulut dan juga makanan laut.

Selasa, 8 Julai 2014

PILIHLAH TITIK BEKAM MENGIKUT TITIK AKUPUNTUR

Titik akupuntur adalah titik yang terdapat pada meridian-meridian dan ada juga yang tidak terdapat pada meridian namun mempunyai nama dan indikasi tertentu.Selain itu titik akupuntur juga terdapat pada daerah tertentu yang bila ditekan menjadi kebas atau justeru bertambah lega.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Isnin, 7 Julai 2014

PEREMPUAN DAH SELALU TURUN DARAH KOTOR PUN KENA BERBEKAM KER ?

Ada segelintir masyarakat keliru bahawa orang perempuan tidak perlu berbekam kerana setiap bulan mereka keluar darah kotor/haid.Darah haid bermaksud dinding uterus yang runtuh akibat tiada proses persenyawaan berlaku,sedangkan darah kotor yang sebenar adalah darah yang ada unsur toksin/toksik dibawah eperdemis kulit.Kesimpulannya orang perempuan juga perlu berbekam yer istiqomah setiap bulan walaupun mereka turun darah haid/kotor setiap bulan bagi mencegah penyakit 3 serangkai.

Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: "Barangsiapa berbekam pasti mendapat rahmat dari Allah SWT" (Riwayat Ahmad dan Tabrani dari Samurah R.A)

Selasa, 1 Julai 2014

BERBEKAM DI SIANG HARI TIDAK MEMBATALKAN PUASA

Bulan Ramadhan ini kami masih beroperasi seperti biasa,jangan risau berbekam disiang hari tidak membatalkan puasa.

Selasa, 10 Jun 2014

MINGGU BERBEKAM KEMBALI LAGI

Minggu ini bulan mengambang penuh dimana jika berbekam darah toksid akan keluar dengan maksimum kerana darah bergejolak kuat ketika bulan penuh berbanding waktu lain.Marilah kita sama-sama berbekam bagi mengamalkan sunnah perubatan Rasulullah SAW.Tarikh sunnah untuk bulan ini ialah 17,19 dan 21hb Sya'aban.

Rasulullah S.A.W pernah bersabda: "Barang siapa berbekam pada hari ke-17, 19 dan 21 (tahun Hijrah), maka ia akan sembuh dari segala macam penyakit" (Sahih Sunan Abu Dawud, karya Imam al-Albani)

Khamis, 5 Jun 2014

DARAH TOKSIN YANG TERKUMPUL DALAM BADAN ADALAH PUNCA UTAMA KEPADA PENYAKIT

Bakteria dan patogen hanya akan menjejaskan kesihatan kita jika terlalu banyak toksin di dalam tubuh kita. Hal itu menyebabkan badan lemah dan kurangnya daya tahan.

Walaupun setelah dicuci, dikupas dan dibuang bijinya, tidak semua racun dan bahan-bahan kimia dapat dihilangkan daripada buah-buahan dan sayur-sayuran yang bukan organik. (USDA, US Department of Agriculture).

Adalah dianggarkan bahawa setiap tahun terdapat 3.5 - 5.0 juta orang di seluruh dunia menderita akibat daripada pendedahan racun serangga yang berlebihan. (Pertubuhan Kesihatan Sedunia)

Purata seorang rakyat Malaysia mempunyai antara 5 - 114 kali ganda racun makhluk perosak dalam darah berbanding seorang warga Amerika. (Persatuan Pengguna Penang, Malaysia)

Amalan bekam amat disyorkan bagi membuang segala unsur darah yang bertoksin dari dalam badan untuk mengelakkan terjadinya sebarang penyakit dimasa akan datang.

Rabu, 28 Mei 2014

KURSUS ASAS BEKAM SUNNAH + RUQYAH + SIJIL KKM

-Mahar RM250

-Ahad 1 June 2014 9pg-1ptg Pusat Terapi Syifa Shah Alam

-Barang bekam diberikan percuma

-Sijil penyertaan kursus bekam diberikan

-Pendaftaran sijil KKM RM150

-Teori dan praktikal bekam kaedah jarum,sayatan pisau bekam dan ruqyah merawat sihir

-Pengenalan titik bekam sunnah,bekam titik meridian,bekam sihir,bekam overhaul dan titik bekam merawat 93 penyakit klinikal

-Praktikal sepanjang hayat sehingga mahir

-Talaqi ruqyah

-Pengijazahan ilmu bekam dan ruqyah bersanad

Sebarang pertanyaan/pendaftaran sila SMS Utz Aswat 017-209 2307

Selasa, 20 Mei 2014

JOM BERDAFTAR DIBAWAH TCM KKM

Bagi pengamal-pengamal bekam di Malaysia yang belum bernaung dimana-mana badan/persatuan yang diselia TCM KKM,ayuh mendaftarlah sekarang jangan berlengah lagi.

Sertailah kami Persatuan Pengamal Bekam Sunnah & Ruqyah Malaysia yang bernaung dibawah GAPERA iaitu panel yang dilantik TCM KKM.

Mereka yang gagal berdaftar mungkin dikenakan tindakan denda RM30K oleh pihak penguatkuasa TCM KKM.Tujuan penguatkuasaan adalah untuk memastikan pengamal bekam di Malaysia mengikut SOP semasa TCM KKM dan mengelakkan penularan penyakit berjangkit pada masyarakat umumnya.

Sebarang pertanyaan/pendaftaran sila SMS Utz Aswat 017-209 2307

RAJINLAH BERBEKAM UNTUK NIAT MENGAMALKAN SUNNAH

-Ia adalah kaedah perubatan yang sangat disukai Rasulullah SAW dan beliau istqomah mengamalkannya setiap bulan kecuali Ramadhan kerana pada bulan itu beliau fokus untuk beribadat sahaja.

-Kaedah bekam sunnah perlu ada proses melukakan kulit dan juga proses pengeluaran darah.

-Amalan berbekam yang istiqomah mampu meningkat sistem imun badan umat islam.

-Mampu meningkatkan prestasi organ dalaman.

-Menghindari penyakit berat 3 serangkai seperti penyakit jantung,kencing manis dan darah tinggi.

-Merawat dengan efektif segala jenis penyakit baik penyakit sihir mahupun penyakit klinikal asalkan disertai dengan pemakanan konsisten herba sunnah seperti madu/habbatus sawda.

-Meningkatkan taraf kesihatan fizikal umat islam.

-Bila fizikal umat islam sihat dan bebas penyakit,maka umat islam itu sendiri boleh fokus dalam segala amal ibadat.

-Meningkatkan kekuatan fizikal umat islam supaya menjadi umat islam yang kuat dalam segala aspek kehidupan mahupun di medan perang kelak.

-Pasangan sunnah ialah istiqomah,tidak gunanya mengamalkan bekam seumur hidup sekali jika tidak disertai konsep istiqomah Rasulullah SAW iaitu sebulan sekali.